Bomenexcursie zaterdag 25 juni 2016

Op zaterdag 25 juni 2016 organiseert Bomenstichting Zutphen e.o. voor haar donateurs en andere belangstellenden een bomenwandeling over landgoed Verwolde bij Laren, gemeente Lochem.

We bezoeken landgoed Verwolde dat bekend staat door het fraaie landschap met bossen, open gedeeltes, oude bomen en de tuin rond het landhuis met bijzondere boomsoorten.

We maken een langere wandeling over het landgoed: hier staan veel oude bomen waaronder “De Dikke Boom” van Verwolde, Nederlands dikste eik.

Rond het landhuis voert het ‘bijzondere bomenpad’ langs een groot aantal inheemse zowel als uitheemse boomsoorten.

Deelnemers dienen wel redelijk ter been te zijn, want we zullen ongeveer 5 km lopen.

De excursie staat onder leiding van Rob Weimer en Jeroen Philippona. We zullen aandacht besteden aan boomsoorten, ecologie, historie en andere wetenswaardigheden.

Vanwege de afstand tot Verwolde reizen we per auto vanaf de Martinuskerk aan het Kerkplein 1 in Warnsveld. Om het aantal auto’s te beperken stellen we voor om te verzamelen om 11:45 u op de parkeerplaats en zoveel mogelijk samen te rijden.

Afstand tot Huis Verwolde, Jonker Emilelaan 4, Laren via Almenseweg en Scheggertdijk: 16,5 km, ± 22 minuten.

Sportievelingen mogen uiteraard ook per fiets naar Verwolde gaan! Dan graag om 12.30 u verzamelen bij het ingangshek van Huis Verwolde. Telefonisch contact dan via 06-11868907.

Afhankelijk van de snelheid is het van Zutphen via een directe route 40 minuten tot 5 kwartier fietsen tot Verwolde.

Denk aan: goede wandelschoenen, geschikte kleding (afhankelijk van het weer) en enig proviand!

Bij het landhuis is het mogelijk iets te drinken in de theeschenkerij.

Deelnemers wordt een bijdrage gevraagd van € 5,- per persoon ter vergoeding van de chauffeurs.

Terugkeer: uiterlijk 17:00 uur.

Opgave per mail naar: informatie@bomenstichtingzutphen.nl

of telefonisch op (0575) 540982.

Geeft u s.v.p. aan met hoeveel personen u komt en of u uw auto ter beschikking wilt stellen voor meerijden dan wel graag wilt meerijden met anderen. Als u per fiets komt, geef dat dan ook s.v.p. aan.