Wij schenken een Ginkgo aan Zutphen

Op maandag 27 juni heeft Bomenstichting Zutphen e.o. een Ginkgo biloba aangeboden aan Zutphen.

Aanleiding is het tot stand komen van een nieuwe Kapverordening voor de gemeente. Deze is in samenwerking van Gemeente en Bomenstichting opgesteld. De boom is geplant in het Sydneypark aan de Coehoornsingel.

Wethouder Van Oosten heeft de boom ingehuldigd door een plaquette te onthullen.
Jeroen Philippona hield een kort verhaal over de Ginkgo.

De Ginkgo vormt een evolutionaire schakel tussen varens en naaldbomen en komt al 270 miljoen jaar voor op aarde. Hij heeft kenmerkende waaiervormige bladeren. Hij komt van nature voor in China en is daar en in Korea en Japan veel aangeplant bij tempels, waar eeuwenoude exemplaren staan. Er zijn mannelijke en vrouwelijke bomen. In de herst krijgt de Ginkgo een schitterend gele kleur.

De Ginkgo is aan de Bomenstichting geschonken door de heer Wout Bleijenberg, die een EKO-boomkwekerij heeft: Bostuin Bleijenberg.

Ginkgo’s zijn zeer sterk: vier exemplaren hebben de bom op Hiroshima overleefd. Zie voor meer informatie over Ginkgo’s: Cor’s Ginkgo Pages