Herfstbomenwandeling langs de Veluwezoom

Bomenstichting Zutphen e.o. nodigt u uit voor een bijzondere Bomenwandeling op zondag 26 oktober a.s.

We willen u kennis laten maken met de grote verscheidenheid aan bomen langs de Veluwezoom, nu extra attractief door de herfstkleuren.
Hier zijn monumentale exemplaren van vele boomsoorten te bewonderen. Door de gunstige ligging aan de zuidoostzijde van de Veluwe en de goede bodems bereiken bomen hier bijzondere afmetingen.
We bezoeken het landgoed Kasteel Rhederoord met bijzondere groepen van de Mammoetboom (Sequoiadendron giganteum) maar ook prachtige eiken, (rode) beuken, esdoorns, tamme kastanjes, etc. in een fraai park in de Engelse landschapsstijl.
Vervolgens wandelen we in Ellecom en het aangrenzende park Avegoor. Ook hier een grote verscheidenheid aan boomsoorten en monumentale formaten.
De wandelingen worden geleid door twee ervaren bomenkenners, onze bestuursleden Rob Weimer en Jeroen Philippona.

Vertrek: op zondag 26 oktober om 13.00 uur van de parkeerplaats aan de Kanonsdijk / Oude Kanonsdijk in De Hoven (zie de rode pion op onderstaand kaartje).

Vanwege de afstand tot Rheden reizen we per auto. Om het aantal auto’s te beperken stellen we voor om te verzamelen om 12.45 u op de parkeerplaats en zoveel mogelijk samen te rijden.
De afstand tot Kasteel Rhederoord, Parkweg 19 in De Steeg is ongeveer 17,2 km, ± 19 minuten.
Terugkeer: uiterlijk 17.30 uur.
Kosten: vrijwillige bijdrage € 2,00 per persoon ter vergoeding van de chauffeurs.

Opgave per mail naar: gerdien14 at hetnet.nl (Dit is spam protectie : u moet zelf ' at ' vervangen door een @). Geeft u alstublieft aan met hoeveel personen u komt en of u uw auto ter beschikking wilt stellen voor meerijden dan wel graag wilt meerijden met anderen.

200810kanonsdijk.jpg